£50,- Amazon giftcard

Ik scroll door de krochten van Amazon om een giftcard van £50,- pond uit te geven. Normaal shop ik niet zo snel bij Amazon vanwege mijn supersonisch, caleidoscopisch, ethisch kompas. Maar voor een gratis giftcard wil ik die wel even negeren.

Nu weet ik niet zo goed wat ik wil kopen. Eigenlijk heb ik alles wat mijn hartje begeert al. De dingen die mijn hartje nu nog sneller zouden doen kloppen, kosten helaas al gauw meer dan £50,-. Ja, een paar yogablokken kan ik nog verzinnen, maar dan blijft er nog wel wat van die giftcard over.

Gelukkig zou Amazon niet Amazon zijn als ze mij daar niet geweldig mee kunnen helpen. Eindeloos scroll ik door de ‘Under £20,-’ sectie. Een portable charger? Of een nieuw paar sokken? Nee toch niet denk ik.

Dan maar even kijken bij de ‘Under £50,-’ sectie. Een nieuwe jas? Of een set cocktailshakers? Nee toch ook niet helemaal waar ik naar op zoek ben. 

Gelukkig zijn er ook nog allemaal pop-ups met willekeurige producten aan de linker- en rechterkant van mijn scherm. Een fietshelm? Of wat luiers? Of misschien een setje vulpennen met 34,567% korting? Tja…

Ik loop naar beneden voor wat advies:

“Mam, Pap, wat heb ik in godsnaam nog nodig?” vraag ik

Zij konden ook niks verzinnen. Wel benadrukken ze dat ik daar maar eens even goed bij stil moet staan.

“Je hebt gewoon ALLES wat je wil. Besef je dat wel? Dat heeft lang niet iedereen hoor,” antwoorden ze.

Prima joh. 

Uiteindelijk bestel ik een paar yogablokken, een waterdicht horloge en een boek ‘dammen voor beginners’. Leuke aanwinsten hoor, maar de portable chargers, vulpennen en zelfs de luiers spoken nog lange tijd na in mijn hoofd. 

Als de bestelling dan eindelijk op de mat ploft ben ik me vooral bewust geworden van wat ik allemaal niet heb. En dat gevoel gaat zelfs na een stretch met mijn nieuwe yogablokken niet weg. 

Bedankt Amazon…

Animatie: Marjan Krijgsheld


Posted

in

,

by

Tags:

Comments

Plaats een reactie

Blog op WordPress.com.